More information

ttk.bme.hu/fizikus-msc 

Overview

Program description:
– A fizikus mesterképzési szak kutatófizikus specializációján a hallgatók megismerkednek a modern fizika eszköztárával és a legkorszerűbb kísérleti technikákkal.
– A nanotechnológia és anyagtudomány specializáción megismerik a korszerű anyagok viselkedését az atomi skálától makroszkopikus méretekig, illetve modern nanofabrikálási és anyagvizsgálati módszereket sajátítanak el.
– Az optika és fotonika specializáción hallgatóink elsajátítják a modern optika, optoelektronika és lézerfizika elméleti és kísérleti alapjait, és akadémiai vagy ipari környezetben végzett önálló munka során elmélyítik ismereteiket.
– A nukleáris technika specializációban a hallgatók megismerkedhetnek a modern nukleáris tudományok elméleti és kísérleti alapjaival, az atomerőművek és a korszerű fúziós berendezések technológiájával. Nukleáris szakembereket képez az energetika, az orvostudomány, a sugár-és környezetvédelem számára.
– Az orvosi fizika specializáción a hallgatók megismerkedhetnek a Sugárterápia és a Képalkotó Diagnosztika (CT, MRI, Izotópdiagnosztika, Ultrahang, stb.) fizikai alapjaival és a technológia legújabb fejlesztéseivel. A szoros klinikai és ipari kapcsolatok révén a hallgatók naprakész tudást kapnak, mely segítségével helyt állhatnak az egészségügyi alkalmazás, a tudományos kutatás és a műszerfejlesztési-feladatok területén egyaránt.
Megjegyzés: A kutatófizikus specializáción a képzés angol nyelven folyik, de a konzultációk és a vizsgák magyar nyelven is elérhetők. A képzés egyes tárgyai a többi specializáción is angol nyelvűek.

Steps of admission procedure:
Preevaluation of the submitted documents: quality of BSc diploma, quality of BSc transcript, obtained credits in Mathematics and Physics. Additional evaluated aspects: quality of motivation letter, recommendation letter (if available). Electronic e-admission test (in English, via internet): Physics. Admission interview (given that written test is successful): technical knowledge, evaluation of language skills, motivation, attitude, technical preparedness in the selected field. Result: admission to MSc programme (min 70% admission result needed) or admission rejected.

A nyelvi előkészítőt tartó intézmény záróvizsgáját az intézmény figyelembe veszi a felvételinél? Felvétel a BBI záróvizsgája és az intézményi felvételi alapján lehetséges.

Contact:
Dr. Krisztián Szász
szasz.krisztian@ttk.bme.hu

Dr. László Gergely Vigh
Directorate for Education
international@bme.hu

Preparatory year available:
No

Specialisation year available:
No

Minimum number of scholarship holders:
1

Maximum number of scholarship holders:
5

Link:
studyinhungary.hu/institution/budapest-university-of-technology-and-economics-58.html

Apply now! Academic year 2024/25
Application start
15 Apr 2024
This intake is not applicable

Application deadlines apply to citizens of: United States

Apply now! Academic year 2024/25
Application start
15 Apr 2024
This intake is not applicable

Application deadlines apply to citizens of: United States