Kötelező orvosi igazolás

További információk a kötelező orvosi igazolással kapcsolatban


A veszélyhelyzet ideje alatt a külföldről érkező hallgatók egészségügyi alkalmassági vizsgálatát érintő 16/2021. (I. 22.) Kormányrendelet alapján minden elfogadott ajánlással rendelkező pályázónak 2021. május 16-ig fel kell töltenie a megfelelő egészségi állapotot igazoló orvosi igazolást az online rendszerbe.

A dokumentumot a határidő lejárta után, 2021. augusztus 1-ig is be lehet nyújtani, ha a pályázó nem tudja a megadott határidőre beszerezni a dokumentumot. Ebben az esetben a pályázóknak 2021. május 16-ig fel kell tölteniük egy aláírt nyilatkozatot az online rendszerbe, amelyben nyilatkozzák, hogy legkésőbb 2021. augusztus 1-ig beszerzik és feltöltik a hiányzó dokumentumot.

Az alábbi linken találja az orvosi igazolás kötelezően használandó sablonját, amit egy orvosnak kell kitöltenie és aláírnia:
diasporascholarship.hu/wp-content/uploads/medical.pdf
Az új kötelező orvosi igazolás tájékoztatást kér a hastífusz elleni oltásról, és lábjegyzet jelzi, hogy a tájékoztatás csak bizonyos országok esetében kötelező.

“Beoltották- hastífusz ellen?* Kérjük, vegye figyelembe, hogy az oltás kötelező.
*Csak hastífusz hiperendémiás országok esetében szükséges kitölteni.”

A szakértői konzultációk alapján ezek az országok a következők:
Ázsia: India, Banglades, Nepál, Pakisztán, Afganisztán, Irán, Malajzia

Afrika: Zimbabwe, Uganda, Mauritánia, Mali, Niger, Nigéria, Csád, Kamerun, Ghána, Togo, Libéria, Sierra Leone, Guinea, Gambia, Szenegál, Bissau Guinea, Szudán, Eritrea, Kongó, Gabon, Kongói Demokratikus Köztársaság, Kenya, Etiópia, Szomália, Tanzánia, Angola, Zambia, Mozambik, Botswana, Namíbia, Madagaszkár

Dél-Amerika: Peru, Chile, Kolumbia, Ecuador

Kérjük, vegye figyelembe, hogy egyes intézmények szélesebb körű országlistát használhatnak, és más egészségügyi követelményeket is bevezethetnek, ezért a pályázóknak azt tanácsoljuk, hogy minden esetben érdeklődjenek az intézményeknél.

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel az orvosi igazolást illetően, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi email címen: diasporascholarship@tpf.hu.

Üdvözlettel:
Study in Hungary Igazgatóság
Tempus Közalapítvány

2021. április 28.

2021. ápr. 28.