Tájékoztató a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2022/2023-as tanévre szóló egyéni hallgatói pályázati folyamatáról

2022. január 5-én online tájékoztató alkalmakat rendezünk az ösztöndíjprogramról, amelyre szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat, családjaikat, tanáraikat. A rendezvény angol nyelvű és a Zoom felületen kerül megrendezésre.


Örömmel értesítjük, hogy a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram online jelentkezési felületét 2021. november 10-én megnyitottuk a pályázók számára (apply.diasporascholarship.hu/) a 2022/2023-as tanévre.
A pályázat magyar és angol nyelven egyaránt benyújtható. A teljes pályázati anyag beadásának határideje 2022. január 31. – 23:59 (Közép-európai idő).

2022. január 5-én online tájékoztató alkalmakat rendezünk az ösztöndíjprogramról, amelyre szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat, családjaikat, tanáraikat. A rendezvény angol nyelvű és a Zoom felületen kerül megrendezésre. A belépési link a Tempus Közalapítvány honlapján történő regisztráció után érhető el. A belépéshez szükséges adatokat a regisztráció visszaigazolásakor fogjuk megküldeni.

Az esemény előtt lehetőségük nyílik előzetesen is feltenni felmerülő kérdéseiket a Padlet felületén, mely az alábbi linken érhető el:
padlet.com/intezmenyikonzultacio/ob1e1u8p72p9o745
Kérdéseiket természetesen az eseményen is várjuk majd.

Figyelmükbe ajánljuk továbbá a program magyar és angol nyelvű honlapját, amely minden fontos információt tartalmaz diasporascholarship.hu/. Kérdéseiket természetesen emailben is várjuk diasporascholarship@tpf.hu.

Várjuk szeretettel az online tájékoztatón, illetve köszönjük, ha az információt a tájékoztató eseményről, valamint a pályázati felület megnyitásáról továbbítja a látókörében jelen lévő érdeklődőknek is.

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram legfőbb küldetése, hogy erősítse Magyarország és a magyar diaszpóraközösségek közötti kapcsolatokat azáltal, hogy hozzáférést biztosít magyarországi felsőoktatási képzésekhez a magyar diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező emberek számára. A program fő célja azok támogatása, akik szeretnének visszatérni magyar gyökereikhez, és olyan területeken szakemberekké válni, amelyek hozzájárulnak a diaszpóraközösségek jólétéhez is.

Amennyiben nincs kötődése Magyarországhoz, nem rendelkezik magyar gyökerekkel, de Magyarországon szeretne tanulni, kérjük, engedje meg hogy felhívjuk figyelmét a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogramra, melynek célja, hogy a külföldi hallgatók Magyarországon folytassák felsőoktatási tanulmányaikat. A program a küldő országok/területek oktatásért felelős minisztériumai és Magyarország között aláírt kétoldalú oktatási együttműködési megállapodásokon alapul. Jelenleg több mint 80 küldő partner vesz részt a programban 5 különböző kontinensről. (A küldő partnerek listáját a következő oldalon tekintheti meg: stipendiumhungaricum.hu/partners/)

Bármilyen felmerülő kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésre.

Üdvözlettel:
Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram
Study in Hungary Igazgatóság
Tempus Közalapítvány

2021. dec. 16.