További információ

metropolitan.hu/..turizmus-vendeglatas-bsc 

Áttekintés

A turizmus-vendéglátás az egyik legszebb közgazdász képzést nyújtó alapszak – hiszen a gazdasági ismeretek elsajátítása mellett itt azt is megtanulhatod, hogyan teremts élményekkel teli, komplex értéket az utazók számára úgy, hogy közben mindegyőtök életminősége növekedhessen. A sok apró részterület megismerése mellett itt megtanulhatod, hogyan lásd a turizmus nagy egészének működését rendszerben.

Rajtad múlik, hogy merre indulsz el a specializációk útján: akár gasztronómiában, szállodaiparban, rendezvénymenedzsmentben vagy egészségturizmusban keresed majd a hazai és nemzetközi lehetőségeket, képzésünkön biztos alapokat, készségeket és tapasztalatokat szerezhetsz.

Programstruktúra

Az első év alapozó képzésére épülnek a szakmai ismeretek tárgyai a második évben, majd harmadévben specializációt választanak hallgatóink. A képzés két féléves szakmai gyakorlattal zárul, amelyet a hallgató választásától függően, szállodában, vendéglátásban, utazási irodában tölt el, Magyarországon vagy külföldön.

főbb témakörök:
Attrakciótervezés és látogatómenedzsment
Vendéglátó és gasztronómiai ismeretek
Turisztikai desztináció menedzsment
Nemzetek kultúrája
Szállodai gazdálkodás és menedzsment
Utazási irodai gazdálkodás és menedzsment
Turizmusföldrajz
Konferenciaszervezés technikája
Gyógyhely fejlesztés és menedzsment
Sportrendezvény menedzsment

specializációk:
Egészségturizmus: Az egészségturizmus Magyarország legnagyobb, legismertebb terméke – és egyben a leginkább válságálló is. A METU egészségturizmus szakiránya az elsőként indult hazánkban, ma is kiváló előadókkal, érdekes gyakorlati helyszínekkel (wellness fürdők, spa-k, gyógyfürdők) találkozhatsz.

Gasztronómia: A gasztronómia specializáción egy komplex vendéglátóipari egység irányítási, szervezési és ellenőrzési feladatait láthatod el, valamint annak üzletpolitikájának és marketingstratégiájának kialakításában is részt vehetsz. A legújabb gasztronómiai trendek tükrében tanulhatsz meg főzni, sütni és a vendég előtti étel- és italkészítés fortélyait is elsajátíthatod.

Nemzetközi szállodamenedzsment (magyar és angol nyelven): Ha a két nyelven is hallgatható nemzetközi szállodamenedzsment specializációnkat választod, budapesti szállodákban végezhetsz projektfeladatokat és a szállodai Property Management rendszerek használatát is elsajátíthatod.

Rendezvénymenedzsment: A rendezvénymenedzsment specializáción megismered a modern rendezvényszervezést, a jövő elvárásait. Felkészülsz, hogy vezetőként irányítsd a szakmai munkát.

Mindegyik specializáción gyakorlati szakemberektől tanulhatsz, a szakma alapjait esettanulmányok, iparági projektfeladatok és turisztikai helyszínlátogatások során sajátíthatod el.

A specializációk megfelelő jelentkezőszám esetén indulnak. Ezen specializációk indítását az Egyetem nem garantálja.

Karrierlehetőségek

A képzés elvégzése után elhelyezkedhetsz:

Desztinációmenedzsment szervezet munkatársaként,
Gyógy- és wellnessfürdőkben menedzseri munkakörökben,
Konferencia- és rendezvényszervezőként,
Kulturális- és sportlétesítményeknél középvezetői munkakörben,
Saját turisztikai/szabadidős vállalkozás vezetőjeként,
Szállodásként, szállodákban középvezetői munkakörökben,
Utazásszervezőként, vendéglátóegység menedzsereként.

Jelentkezzen most! Tanév 2024/25
Ez a felvételi időszak nem alkalmazható
Jelentkezzen most! Tanév 2024/25
Ez a felvételi időszak nem alkalmazható