További információ

metropolitan.hu/..kedelem-es-marketing-bsc 

Áttekintés

Az első és a második félév során a gazdasági, társadalmi és technológiai környezet megértésére fogsz fókuszálni, miközben a marketing alapjait is elsajátítod.

A harmadik és negyedik félévben folytatódik az üzleti és marketing világának megismerése, és megismerkedsz a marketing különböző területeivel, például az integrált marketingkommunikációval és a piackutatással.

Az ötödik és hatodik félévben a specializáció tárgyain keresztül a marketing egyes részterületeit fogod mélyebben megismerni, mint például a Public Relations, a reklám, a marketingstratégia, a digitális marketing, az eseménymarketing vagy a tartalommarketing.

A hetedik és egyben utolsó félév során a szakdolgozat elkészítése és a szakmai gyakorlat teljesítése lesz a fő feladatod.

Programstruktúra

Főbb témakörök:
Kereskedelem gazdaságtana
Marketing alapok
Integrált marketingkommunikáció
Márkázás nemzetközi környezetben
Piackutatás
Public Relations elmélet és gyakorlat
Reklám- és médiatervezés
Bevezetés az e-businessbe
Digitális marketing
Eseménymarketing
Kisvállalati marketing
Tartalommarketing

Specializációk:
E-business menedzsment
Global marketing (angol nyelven)
Kis- és középvállalkozási
Logisztika
Reklám és PR
Az egyes specializációk megfelelő létszám esetén indulnak el.

Az e-business menedzsment specializáció célja, hogy megismerd a terület összefüggéseit, amivel piacképessé és versenyképessé válhatsz a munkaerőpiacon. Az alapfogalmak mellett megtanulhatod az e-business üzleti filozófiáját, folyamatait, informatikai rendszereinek felépítését, valamint információ-, tudás-, projekt- és egyéb menedzsment ismeretekkel készítünk fel a szektorban felmerülő informatikai fejlesztési, beruházási, üzemeltetési, tanácsadási, vezetői feladatok ellátására.

Global marketing (angol nyelven): A specializáción elmélyedhetsz a marketing európai és nemzetközi vonatkozásaiban. Megismerheted a nemzetközi piac sajátosságait, a gazdasági, társadalmi és technológiai környezetet. Megtanulhatod a PR elméleti és gyakorlati szerepét a marketingkommunikációban. A reklám- és médiatervezés tárgy során elsajátíthatod a kommunikációval kapcsolatos döntés-előkészítés és döntéshozatal folyamatát. Ezen kívül megismerheted a hálózati kommunikáció alapjait, valamint a digitális marketinget.

A kis- és középvállalkozási specializáción az általános gazdálkodási ismereteken felül olyan ismeretanyagot kapsz, amellyel képessé válsz a kis- és középvállalkozások hatékony menedzselésére: a vállalkozás indítására és hatékony működtetésére, az erőforrások biztosítására, megfelelő kihasználására, pályázatok és egyéb finanszírozási lehetőségek menedzsmentjére.

A logisztika specializáción olyan átfogó szemléletű szakembereket képzünk, akik integrált logisztikai ismereteikkel képesek vállalati logisztikai folyamatok operatív tervezésére, szervezésére, irányítására és ellenőrzésére. Az utóbbi évek tapasztalatai bebizonyították, hogy jelentős igény van a munkaerőpiacon a logisztikai szakemberek iránt, akik az elméleti tudás mellett gyakorlatorientált gondolkodásmódot képviselnek.

A reklám és PR specializáción felkészítünk arra, hogy szaktudásoddal hasznos tagja legyél a nemzetközi és magyar reklám és PR-ügynökségeknek, illetve el tudd látni kis-, közép- és nagyvállalkozások kapcsolódó feladatait. A képzés során igazi gyakorlatot kapsz: sokféle reklám és PR-anyagokat is készíthetsz. Nagy hangsúlyt helyezünk az új technikákra, eszközökre is: megismerheted a digitális marketing alapjait, az új média-, marketing- és reklámtrendeket.


A specializációk megfelelő jelentkezőszám esetén indulnak. Ezen specializációk indítását az Egyetem nem garantálja.

Karrierlehetőségek

Elhelyezkedési lehetőségek
multinacionális és hazai cégek kereskedelmi és marketing osztályainak munkatársaként
értékesítőként, sales szakemberként
reklámügynökségek és PR-ügynökségek, tanácsadó cégek munkatársaként
a szaksajtó képviselőjeként
kis- és középvállalkozás vezetőjeként, marketingeseként
startup vállalkozóként
nonprofit szektorban

Jelenleg nem lehet jelentkezni
Jelenleg nem lehet jelentkezni