További információ

metropolitan.hu/..penzugy-es-szamvitel-bsc 

Áttekintés

A képzés során kiemelt hangsúlyt helyezünk a pénzügyi informatika oktatására. A pénzügyek minden területe informatikai eszközöket, szoftvereket alkalmaz (számvitel, adó- és más bevallások, riportok készítése, vállalatirányítási és döntéstámogató rendszerek). Célunk, hogy hallgatóink megismerkedjenek ezekkel az eszközökkel, elsajátítsák működésük alapjait.

Emellett azt is fontosnak tartjuk, hogy hallgatóink mélységében megismerjék a táblázatkezelő szoftverek függvényeit, lehetőségeit, funkcióit, hogy azokat majd a pénzügyi tervezői, elemzői munka során alkalmazni tudják.

Nagy figyelmet fordítunk a képzés során a pénzügyi terület folyamatosan változó szabályainak, környezetének, trendjeinek követésére, hogy hallgatóink mindig naprakész tudással rendelkezzenek. Ezt a piaci környezetben is aktív, magas színvonalú oktatói csapat garantálja.

Programstruktúra

A képzés 1-3. szemesztereiben történik a közgazdasági, jogi és módszertani alapozás, a szakkal kapcsolatos pénzügyi, számviteli és üzleti tantárgyak a 2-4. félévekben kerülnek oktatásra és az 5-6. félévekben a választott specializációkhoz tartozó ismeretkörök alkotják a tananyagot. Az utolsó, 7. félév a gyakorlat megszerzésének ideje, ahol a választott vállalkozás, pénzügyi intézmény vagy más szervezet működésének tanulmányozására, a gyakorlati tapasztalatok megszerzésére nyílik lehetőség.
főbb témakörök:
Adózási ismeretek
Banküzemtan
Befektetések elemzése
Gazdasági elemzés
Kontrolling
Könyvvizsgálat
Nemzetközi pénzügyek
Nemzetközi számvitel
Pénzügyi és számviteli informatika
Projektek finanszírozása
specializációk:
Pénzügy
Számvitel
Az egyes specializációk megfelelő létszám esetén indulnak el.

A pénzügy specializáción elsajátított ismeretek, készségek és képességek segítségével képes leszel a pénzügyi szervezet kialakítására, működtetésére hazai és multinacionális vállalatoknál, illetve a pénzügyi közvetítő rendszer tagjainál. Részletesen megismerheted a pénzügyi szolgáltatások típusait, fő jellemzőit, megtanítunk a vállalkozások pénzügyi terveinek összeállítására. A gazdálkodási bizonytalanságok kezeléséhez ad segítséget a kockázatkezelés és biztosítás témaköreinek megismerése.

A számvitel specializáción olyan készségekre és képességekre tehetsz szert, amelyekkel irányítani tudod a gazdálkodó egységek számviteli folyamatait. Széles körű ismereteiddel hazai és multinacionális környezetben is képes leszel számviteli szakfeladatok irányítására, a számviteli politika kialakítására, a beszámolási kötelezettség teljesítésére, a költséggazdálkodás rendszerének kialakítására, a gazdálkodás elemzésére és ellenőrzésére.


A specializációk megfelelő jelentkezőszám esetén indulnak. Ezen specializációk indítását az Egyetem nem garantálja.

Karrierlehetőségek

Hazai és nemzetközi pénzügyi szolgáltató vállalatok (bankszektor, értékpapír-kereskedelem, befektetés, biztosítók)
Multinacionális tanácsadó, könyvvizsgáló cégek
Vállalati pénzügyi, számviteli terület
Könyvelés, adótanácsadás
Költségvetési intézmények (NAV, Állami Számvevőszék, Nemzetgazdasági Minisztérium, nagyobb önkormányzatok hivatalai) munkatársaként

Jelenleg nem lehet jelentkezni
Jelenleg nem lehet jelentkezni