További információ

bcdc.hu/..elsofoku-kepzesek/kortarstanc-ba 

Áttekintés

A Kortárstánc BA szak küldetése, hogy elősegítse azon fiatal tehetségek fejlődését és művészi növekedését, akik a kortárstánc területén kívánnak elindulni az előadóművésszé válás útján. Célunk, hogy a diákok a hároméves főiskolai képzés során korszerű és sokrétű tánctechnikai tudást, valamint nélkülözhetetlen előadói és alkotói gyakorlatot, továbbá a tanulmányaik zárásaként BA táncművész diplomát szerezzenek. A szak további célkitűzése, hogy a kortárstánc és a hivatásos pálya iránt érdeklődők orientációt és előképzést kapjanak a tánchoz és a BA képzéshez vezető úton. Ebben a felvételire és a képzésre felkészítő programok, műhelyek nyújtanak segítséget. Bízunk abban, hogy a képzés művészetpedagógiai tevékenysége és nevelői munkája, valamint az itt végzett diákok a művészet eszköztárával alapértékeket jelenítenek meg az élet kulturális és társadalmi színtereiben.

A hároméves táncművész képzés a kortárstánc területén végzett alkotó-előadó gyakorlatra és hivatásos előadóművészi pályára készít fel. A program középpontjában a hagyományos és újító tánctechnikák megismerése áll, amelyek a technikai képzés és fejlesztő munka, valamint az integrált gyakorlat és elmélet alapjain nyugszanak. Fejlesztői szemlélettel, az egyéni és csoportos tanulási folyamatok egyensúlyát szem előtt tartva, komplex értékelési rendszerrel, valamint a reflektivitást és a kreativitást elősegítő módszerekkel támogatjuk diákjaink fejlődését. A képzésben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy hallgatóink kísérletező, kutatásalapú alkotói gyakorlatot alakítsanak ki, valamint egyedi, hiteles előadói hangra találjanak rá. Diákjaink hazai és külföldi táncpedagógusok, valamint szakmailag aktív művészek útmutatása mellett, egy kreatív közösség részeként transzferábilis tudásra tehetnek szert. A formát öltő előadói vagy alkotói énkép nélkülözhetetlen attribútumai a kíváncsiság, a bátorság és az elhivatottság, továbbá a társadalmi és kulturális környezetre való érzékenység és nyitottság.

A képzést azoknak ajánljuk, akik a saját művészi útjuk megtalálása érdekében vállalkoznak a 100%-os intenzitású önálló és csoportos munkára.

Programstruktúra

TANULMÁNYI TERÜLETEK
Kortárstánc
Kreatív táncórák
Improvizáció
Kompozíció
Balett
Ritmus és Néptánc
Kontakt Improvizáció
Moderntánc
Tánc, Anatómia, Művészet, Zene
Egyéni és közös munka
Kutatás
Próba
Házi bemutató
Nyilvános előadások

bcdc.hu/kt-alapkepzes/

Jelenleg nem lehet jelentkezni
Jelenleg nem lehet jelentkezni
Sponsor logo
Sponsor logo