Logo of Széchenyi István University

BAközösségszervezés [kulturális]_hu

További információ

felveteli.sze.hu/kozossegszervezes-ba 

Áttekintés

Az alapképzési szak célja kulturális, humán, közösségi alapú társadalom- és gazdaságszervező munkát végző közösségszervező, közösségfejlesztő szakemberek képzése, akik el tudják látni művelődési, egyházi, civil, vállalkozói és nonprofit szervezetek, állami vagy önkormányzati intézmények, integrált, többfunkciós szervezetek, intézmények működtetését, képesek helyi, közösségi szinten a művelődés, az ifjúság, a felnőttképzés társadalmi és gazdasági helyzetének fejlesztésével összefüggő állami feladatellátást megszervezni, meghatározott intézményszintek esetében azt irányítani.

Képes a helyi közösség kapcsolati, információs és kommunikációs rendszerének szervezésére, a helyi szereplők társadalmi és közösségi részvételének, valamint a társadalmi és közösségi partnerek együttműködésének biztosítására.

Képes a helyi társadalom szervezett szereplői és a lakosság körében felismertetni az önsegítő és önszervező helyi cselekvés, a részvétel, az épített és szellemi kulturális örökség felhasználásának fontosságát és lehetőségeit, aktivizálni a helyi lakosságot az önsegítő, önszervező, önképző, helyi, közösségi cselekvésre.

Képes szakmai segítséget nyújtani a kibontakozó helyi cselekvéshez (információk nyújtása, kapcsolatszervezés, képzés, közösségi tervezés, intézmények létrehozása és működtetése a helyi közösségben).

Képes elősegíteni az önszerveződéssel kialakult közösségi csoportok együttműködését a nem kormányzati szektoron belül és a szektorok között.

Képes szabadidős, önképző, önművelő, művészeti és egyéb közösségek animációjára, csoportok, közösségek felmérésére és a kapott eredmények mentén csoport-, illetve közösségi fejlesztésre.

Kontakt:
Dr. Vehrer Adél
vehrer.adel@sze.hu

Karrierlehetőségek

Elhelyezkedés a választott szakiránynak megfelelően a közművelődés, a kultúra, a felnőttképzés és a HR számos területén lehetséges. A hallgatók elhelyezkedésében országos hatókörűen segítünk partnereinkkel együttműködve.

Jelentkezzen most! Tanév 2024/25
Jelentkezés kezdete
2024. ápr. 15.
Ez a felvételi időszak nem alkalmazható

A jelentkezési határidők az alábbiak állampolgáraira vonatkoznak: Egyesült Államok

Jelentkezzen most! Tanév 2024/25
Jelentkezés kezdete
2024. ápr. 15.
Ez a felvételi időszak nem alkalmazható

A jelentkezési határidők az alábbiak állampolgáraira vonatkoznak: Egyesült Államok

Sponsor logo
Sponsor logo