További információ

felveteli.sze.hu/..si-es-menedzsment-bsc-1 

Áttekintés

A szakmáról

Az általunk képzett szakember jól ismeri a nemzetgazdaságok és a vállalatok működését, összetett tudással rendelkezik a vállalkozások gazdálkodásáról és irányításáról. Átlátja a vállalatok termelés-szolgáltatási rendszereit, vezetési-irányítási elveit, a vállalatok működésének sajátosságait, tisztában van a vállalati működés pénzügyi vonatkozásaival, ismeri a számviteli rendszer alapjait és képes adott helyzetben önálló elemzések elvégzésére. Az elsajátított ismeretek révén, saját hatáskörében alkalmassá válik, hogy önállóan reagáljon a vállalati gazdálkodásban felmerülő problémákra.

Mindehhez jó problémamegoldó és kapcsolatteremtő készségre, rugalmasságra, megbízhatóságra és nem utolsósorban komoly felelősségtudatra van szükség a jelentkező részéről.



A képzésről

Intézményünkben, ahol 2006 óta folyik az erősen gyakorlatorientált gazdálkodási és menedzsment alapképzés, nagyszerű szakemberek alkotják az oktatói kart. A Széchenyi István Egyetem egy sikeres városban található, ahol a gazdasági élet képviselői folyamatosan részt vesznek az oktatásban előadásokkal, jó gyakorlatok bemutatásával, ami garancia arra, hogy az itt végzettek képesek jól elhelyezkedni, versenyképesek lehetnek a munkaerőpiacon.

Kontakt:
Dr. Horváth Eszter
egyetemi adjunktus
horvath.eszter@sze.hu

Programstruktúra

Kimeneti nyelvek a tanulmányaikat 2019/20/1-ben, vagy azt követően megkezdett hallgatók számára (SZE-TVSz 11. sz. melléklet (1)).

Egy idegen nyelvből középfokú (B2), a képzési területnek megfelelő szaknyelvi vizsga vagy felsőfokú (C1) komplex általános nyelvvizsga, mely a 18/2016 (VII.5.), ill. a 8/2013 (I.30.) EMMI rendeletben (KKK) meghatározott.

Karrierlehetőségek

Alapszakunk elvégzése után a vállalati gazdálkodás számos területén helyezkedhetnek el a hallgatók hazai és külföldi termelő és szolgáltató vállalatoknál. Az előadásokon és szakmai gyakorlatokon megszerzett ismeretek alkalmassá teszik a hallgatókat a pénzügy, a számvitel, a kontrolling, a nemzetközi menedzsment, a projekt- és termelésmenedzsment területén végzendő színvonalas munkára. Eredményesen dolgozhatnak hazai vagy külföldi tulajdonú kis-, közép- és nagyvállalatoknál. Az elsajátított ismeretek révén és egy jó üzleti ötlet birtokában önálló vállalkozást is indíthatnak a végzett hallgatók.

Jelentkezzen most! Tanév 2024/25
Jelentkezés kezdete
2024. ápr. 15.
Ez a felvételi időszak nem alkalmazható

A jelentkezési határidők az alábbiak állampolgáraira vonatkoznak: Egyesült Államok

Jelentkezzen most! Tanév 2024/25
Jelentkezés kezdete
2024. ápr. 15.
Ez a felvételi időszak nem alkalmazható

A jelentkezési határidők az alábbiak állampolgáraira vonatkoznak: Egyesült Államok

Sponsor logo
Sponsor logo