BScszőlész-borász mérnöki
Tanulmányok helye | Magyarország, Pécs |
---|---|
Típus | Bachelor, teljes idejű képzés |
Névleges időtartam | 7 félévek (210 ECTS) |
Tanulmányok nyelve | magyar |
Díjak | BSc |
Kurzuskód | Agricultural Science |
Felvételi követelmény | Gimnázium / középiskola (vagy magasabb szintű) A jelentkezési dokumentumokat a következő nyelveken tudjuk fogadni: angol / magyar. A iskola gyakran tud megfelelő nyelven készült indexmásolattal/kreditigazolással szolgálni. Amennyiben ez az Ön esetében nincs így, szüksége lesz hivatalos fordításra az eredeti dokumentum hivatalos másolatával együtt. Végül az egyetemre magával kell vinnie a bemeneti követelmények teljesítését igazoló dokumentumok eredeti példányát. |
---|
Nyelvi követelmények | magyar B2 |
---|
Egyéb követelmények | Legalább 2 referenciát be kell nyújtania. - notarized certificate of school leaving examination |
---|
További információ |
---|
Áttekintés
Entrance exam:
Yes
Type of entrance exam:
oral
Entrance exam location:
Electronic
Entrance exam description:
Making a 100-point ranking out of the admission requirements. 50 point could be given for the basic previous academic achievement and the other 50 point could be reached for the oral entrance exam.
Contact:
Ms Erika Szilágyi-Kispap
international coordinator
contact@gamma.ttk.pte.hu
Karrierlehetőségek
A képzés célja
A képzés célja szőlész-borász mérnökök képzése, akik megszerzett szőlőtermesztési-borászati és ezzel összefüggő piaci ismereteik birtokában képesek a különféle nagyságú és szerkezetű termelőegységekben folyó szőlészeti-borászati munka szervezésére és irányítására, a K+F+I tevékenységben történő részvételre a szőlészet és borászat területén. Alkalmasak önálló borászati gazdaságok létrehozására és azok üzemeltetésére, valamint borászati termékek forgalmazására. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben való folytatására.
Elhelyezkedési lehetőségek:
A széleskörű szőlész-borász mérnöki ismereteket megszerezésével a végzettek elhelyezkedhetnek a szőlőtermesztéssel, a borászattal, illetve az ehhez kapcsolódó értékesítéssel foglalkozó vállaltoknál, valamint képessé válnak új szőlőültetvények és borászati üzemek létesítésére és azok szakszerű, jövedelmező és környezettudatos működtetésére is.
The purpose of the program:
The aim of the training program is to educate Engineer of Viticulture and Oenology who, with their knowledge of the grapevine-growing, winemaking and related markets, are capable of organizing and directing viticulture and/or oenological work in production units of various sizes and structures and of participating in R&D activities in the area of viticulture and winery. They are suitable for setting up and running independent grapevine growing farms and wine producing entertainments and marketing wine products. They are prepared to continue their studies in a master’s degree.
közép-európai időzóna
közép-európai időzóna