More information

kodolanyi.hu/..terkepzes/nemzetkozi_mester 

Overview

Képzésünk személyiség- és feladatközpontú foglalkozások segítségével készíti fel hallgatóinkat a munkaerőpiacon való helytállásra. A megszerzett tudás és gyakorlat alkalmassá tesz majd téged a nemzetközi rendszer gazdasági, jogi, politikai folyamatainak megértésére, előrejelzésére és elemzésére, ezáltal pedig vezető pozíciók betöltésére az állami és a nonprofit szektorban, a helyi önkormányzatoknál, valamint a regionális fejlesztéssel foglalkozó intézményeknél és nemzetközi szervezeteknél. Az elméleti tanulmányok mellett szakmai gyakorlatot is végzel stratégiai partnereinknél. A mentori program keretében a gyakorlati ismeretek, módszerek, technikák elsajátítása mellett kiscsoportos foglalkozások keretében ismerkedhetsz meg a hazai és nemzetközi intézmények, valamint tudományos műhelyek működésével, rendezvényeivel. Emellett a szakon különleges ismeretkörökbe vezetjük be a hallgatókat: alapos ismereteket szerzel a nemzetközi gazdasági kapcsolatok, a regionális és civilizációs tanulmányok és általános diplomácia világáról. Kiterjedt nemzetközi partnerkapcsolataink révén egyedülálló lehetőségeket biztosítunk a külföldön való tanulásra és szakmai gyakorlatra az ERASMUS+ program keretében.

Programme structure

Általános társadalomtudományi ismeretek és kompetenciák (36 ECTS)

Módszertani és készségfejlesztő ismeretek (20 ECTS)

Szakmai törzsanyag (99 ECTS) (például Geopolitika és geostratégia; A nemzetközi kapcsolatok aktuális kérdései; Nemzetközi jog esettanulmányok; Nemzetközi migráció, emberi jogok és humanitárius intervenciók; Nemzetközi konfliktus- és válságmenedzsment)

Szakdolgozat (egyes tantárgyakhoz kapcsolva) (10 ECTS)

Szabadon válaszható (15 ECTS)

Specializációk:
- Diplomácia
- Nemzetközi PR és marketing

Career opportunities

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően:
Diplomataként, nemzetközi szakértőként, kutatóként, politikai és nemzetközi újságíróként, az államigazgatás és multinacionális vállalatok, valamint nemzetközi szervezetek vezető alkalmazottjaként helyezkedhetnek el.

Továbbtanulási lehetőségek a mesterszakon megszerzett diplomával:
A Nemzetközi tanulmányok mesterszakot elvégző hallgatók társadalomtudományi doktori iskolákban tanulhatnak tovább.

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment