Logo of Kodolányi János University

MAEmberi erőforrás tanácsadó

More information

kodolanyi.hu/../emberi-eroforras-tanacsado 

Overview

Humán, gazdasági és pszichológiai ismeretek átadásával olyan komplex tudású szakembereket képzünk, akik a szervezetek, a munka, a munkavállalás és a képzés világában egyaránt el tudnak helyezkedni. Ezzel a mesterképzéssel részletes analízisre, átfogó és speciális összefüggések megfogalmazására, tanácsadó és értékelő tevékenységre leszel képes. Az adott munkahely különböző szakmai elvárásainak megfelelően használod majd fel tudásodat, támogathatod a munkaerő-gazdálkodás és munkaerő-fejlesztés folyamatait, valamint képes leszel a speciális szakmai problémák azonosítására és a megoldáshoz szükséges gyakorlati feladatok megfogalmazására. Emellett a munkaerő-piaci és szervezeti folyamatok átfogó ismeretével segítséget nyújthatsz a munkavállalók pályatervezési döntéseiben is.

A gyakorlati ismereteket, módszereteket, technikákat kiscsoportos foglalkozásokon, mentori program keretében sajátíthatod el egyetemünkön.
A hazai és nemzetközi minőségdíjakkal elismert intézmény mesterszakjain megismerkedhetsz a témához kapcsolódó minőségrendszer sztenderdekkel, és alkalmassá válsz a szervezetek minőségirányítási folyamatainak szervezésére.

Programme structure

Általános kompetenciákat fejlesztő, a képzést alapozó ismeretek (bölcsészettudomány, neveléstudomány, társadalomtudomány, informatika, kommunikáció, kutatásmódszertan) (20 ECTS)

Pszichológiai ismeretek (10 ECTS)

Menedzsment ismeretek (10 ECTS)

Társadalmi ismeretek (18 ECTS)

Tanácsadási ismeretek (12 ECTS)

Közgazdasági ismeretek (5 ECTS)

Felnőttképzési ismeretek (10 ECTS)

Szakmai gyakorlat (15 ECTS)

Szabadon választható ismeretek (10 ECTS)

Szakdolgozat (10 ECTS)

Career opportunities

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően:
HR munkatárs, HR vezető, munka- és pályatanácsadó, coach, munkaerő fejlesztő és tréner.

Továbbtanulási lehetőségek a mesterszakon megszerzett diplomával:
A mesterszakot elvégző hallgatók doktori iskolákban tanulhatnak tovább.

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment