Logo of Kodolányi János University

BATurizmus-vendéglátás

More information

kodolanyi.hu/..kepzes/turizmus_vendeglatas 

Overview

A Kodolányin, mely Magyarország egyik legnagyobb múltú turisztikai képzőhelye, elismert és tapasztalt szakemberektől tanulhatsz. Nálunk izgalmas, élményekkel teli órák keretében korszerű, piacképes tudás birtokába juthatsz a turisztikai vállalkozások vezetéséről, gazdálkodásáról és üzleti folyamatainak irányításáról, menedzseléséről.

Képzésünkön megismered a nemzetközi turizmus aktuális trendjeit. Átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetsz a turisztikai termékfejlesztés legdinamikusabban fejlődő területein, belekóstolhatsz a gasztroturizmus, az aktív turizmus, a kreatív turizmus és a zarándokturizmus világába is. Kiterjedt nemzetközi partnerkapcsolataink révén egyedülálló lehetőségeket kapsz a külföldön való tanulásra és szakmai gyakorlatra az ERASMUS+ program keretén belül.

Várunk, ha szeretnéd megismerni a turizmus főbb jellemzőit és szeretnél például szállodában, utazásszervezésben, vendéglátásban, légitársaságnál, konferencia- vagy rendezvényszervező cégnél dolgozni, ha kíváncsi vagy a világra és szívesen kipróbálnád magadat külföldön, szeretsz utazni, emberekkel foglalkozni, ha dinamikus, változatos feladatokra vágysz és élvezed a szakmai kihívásokat.

A képzés részeként hallgatóinkat 2 félév összefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesíteniük, amelyre több mint kétszáz hazai és nemzetközi gyakorlóhelyi partnerünknél nyílik lehetőségük (főként szállodákban, utazási irodákban, illetve vendéglátó vállalkozásoknál). A gyakorlat teljesítésére pályázat útján lehetőség van többek között Ausztriában, Németországban, Spanyolországban, Görögországban, Törökországban vagy az USA-ban is.

Programme structure

• Fenntarthatóság és PIQ & LEAD modul (25 ECTS)

• Alapozó ismeretek (48 ECTS) (közgazdaságtani, módszertani, üzleti, társadalomtudományi)

• Turizmus és vendéglátás szakmai ismeretei (92 ECTS) (többek között turizmuselmélet, turizmus marketing, turizmusföldrajz, szálloda- és vendéglátás menedzsment, kulturális és kreatív turizmus, gasztroturizmus, aktív és ökoturizmus, felelősségteljes turizmus menedzsment, utazásszervezés és értékesítés)

• Szabadon választható (15 ECTS)

• Szakmai gyakorlat (60 ECTS)

Career opportunities

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően:
Karrierépítés hazai és nemzetközi szállodákban, utazási irodákban, vendéglátásban, szállodaüzemeltetési és gazdálkodási munka szállodákban, konyhai és éttermi munka szervezése és koordinálása, turisztikai termékek fejlesztése és menedzsmentje vállalkozásoknál, a nonprofit szférában és az államigazgatásban.

Továbbtanulási lehetőség többek között Turizmus menedzsment és Vállakozásfejlesztés mesterképzésen

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment