More information

kodolanyi.hu/..pzes/nemzetkozi_tanulmanyok 

Overview

Képzésünk a hazai felsőoktatás egyik legrégebbi szakmai műhelye, immár több, mint húsz éve cserélik fel az iskolapadot sikeres végzetteink kiemelkedő munkakörökre. Szakunk gyakorlatorientált képzés, hallgatóink az első perctől kezdve elméleti tanulmányaik mellett szakmai gyakorlatot végeznek stratégiai partnereinknél. A gyakorlati ismeretek, módszerek, technikák elsajátítása mellett kiscsoportos foglalkozások keretében ismerkedhetsz meg a hazai és nemzetközi intézmények, valamint tudományos műhelyek működésével, rendezvényeivel. Nemzetközi szakmai rendezvényeinkkel házhoz hozzuk a magyar és nemzetközi diplomáciai élet szereplőit.

Nálunk már a tanulmányaid alatt szakmai kapcsolatokra és gyakorlati ismeretekre tehetsz szert. A munkaerőpiac igényeinek megfelelően hallgatóink nemcsak tanulnak, hanem különböző projektfeladatokkal és professzionális gyakorlatokkal szerezhetnek tapasztalatokat. A kül- és biztonságpolitika, továbbá a külgazdasági menedzsment specializációt kínáljuk fel. Kiterjedt nemzetközi partnerkapcsolataink révén egyedülálló lehetőségeket biztosítunk a külföldön való tanulásra és szakmai gyakorlatra az ERASMUS+ program keretében.

Nappali tagozaton négy, levelező és távoktatás tagozaton két hetes, nyári szakmai gyakorlat a második évet követően, az egyetem által biztosított gyakorlóhelyen is végezhető: minisztériumokban, nagykövetségeken, kormányzati szerveknél, hazai és külföldi EU intézményekben, azok hivatalaiban, önkormányzatoknál, multinacionális vállalatoknál, kereskedelmi és gazdasági képviseleteknél, fejlesztési szervezeteknél, kis- és középvállalkozásoknál, civil szervezeteknél.

Programme structure

- Általános társadalomtudományi ismeretek és kompetenciák (36 ECTS)

- Módszertani és készségfejlesztő ismeretek (20 ECTS)

- Szakmai törzsanyag (99 ECTS) (például A nemzetközi politika elmélete és gyakorlata, A diplomácia elmélete és gyakorlata, Nemzetközi intézmények és szervezetek, Geopolitika, Nemzetközi köz- és magánjogi ismeretek, Nemzetközi etikett és diplomáciai protokoll, Külpolitikai elemzések: a 21.
század új típusú kihívásai, A nemzetközi kapcsolattartás technikái, EU program- és projektmenedzsment, Az Európai Unió aktuális kérdései)

- Szakdolgozat (10 ECTS)

- Szabadon válaszható (15 ECTS)

Career opportunities

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően:
Végzett hallgatóink – mint a nemzetközi kapcsolatok szakértői – keresettek a hazai és nemzetközi diplomáciai, politikai, üzleti, kommunikációs és gazdasági élet legtöbb területén. A legmodernebb tudással felvértezett diplomásainkat szívesen fogadják diplomáciai testületeknél, kormányzati szerveknél, nemzetközi szervezeteknél, európai integrációs intézményekben, Magyarországon működő külföldi szervezeteknél, regionális tanácsoknál, ügynökségeknél és önkormányzatok külügyi irodáiban. A megszerzett ismeretek birtokában konstruktív, sikeres munkatársai lesznek fejlesztéssel foglalkozó szervezeteknek, pályázatíró cégeknek, kis- és középvállatoknak, hazai és nemzetközi kommunikációs ügynökségeknek, rendezvényszervező vállalkozásoknak.

A szakon végzettek Nemzetközi tanulmányok mesterképzésen is folytathatják tanulmányaikat.