More information

kodolanyi.hu/..lapkepzes/kozossegszervezes 

Overview

A fesztiválokat, koncerteket, kulturális rendezvényeket mind rendezvényszervezők, kultúraközvetítéssel, közösségi és kulturális menedzsmenttel foglalkozó szakemberek tervezik meg és irányítják. Az ehhez szükséges végzettséget a közösségszervezés szakon szerezheted meg. Mindezek mellett a közösségszervező szakember a közösségi művelődés, az ifjúságsegítés és a humánfejlesztés területén, cégeknél, településeken, intézményekben, szervezetekben, közösségekben és a közösségi művelődés, az ifjúsági szolgáltatás, valamint a felnőttképzés különböző színterein közvetlen tervező, szervező, értékelő, irányító, illetve animátori, koordinátori munkaköröket, feladatokat lát el, illetve saját vállalkozást is létre tud hozni.

Hallgatóinkat a különböző intézményekben, szervezetekben, közösségekben és a közösségi művelődés, az ifjúsági szolgáltatás, valamint a felnőttképzés különböző területein tervező, szervező, értékelő, irányító, illetve animátori, koordinátori munkakörök ellátására készítjük fel. Hallgatóink közművelődési és művészetközvetítő intézményekben, zenei és művészeti fesztiválokon, vállalati, intézményi partnereinknél töltik gyakorlatukat, így az elméleti ismeretek magas szintű elsajátítása mellett szert tehetsz olyan gyakorlati tapasztalatokra, melyek segítenek a tanulmányaid utáni munkavállalásban és az eredményes szakmai karrier megalapozásában.

Partnerünk a képzésben a Nemzeti Művelődési Intézet.

Programme structure

- Általános kompetenciákat fejlesztő bölcsészettudományi és társadalomtudományi ismeretek (20 ECTS)
- Szakmai törzsanyag(művelődéselmélet, történet közművelődés) (35 ECTS)
- Közösségi fejlesztés (20 ECTS)
- Kultúraközvetítés és ifjúsági kultúra (20 ECTS)
- Ifjúsági- és humánfejlesztés, felnőttképzés (ECTS) ;
- Szabadon választható (10 ECTS)
- Szakirány (50 ECTS)
- Szakdolgozat, portfólió (5 ECTS)

A képzés szakirányai:
- Humánfejlesztés
- Kulturális közösségszervezés
- Ifjúsági közösségszervezés

Career opportunities

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően:
- Rendezvényszervezés oktatási és kulturális intézményekben, a médiában, oktatási vállalkozásoknál, önkormányzatoknál és egyéb kulturális vállalkozásoknál.
- Kulturális és közösségszervező feladatok művelődési házaknál, múzeumokban, kiállítóhelyeken, kulturális szervezeteknél, kulturális egyesületeknél, rendezvényszervező cégeknél.
- Felnőttképzés a HR világában vagy a felnőttképzésben, oktatásszervezőtől a legmagasabb beosztásig.
- Ifjúsági közösségszervezés iskolai és szabadidős keretek között, valós és virtuális térben egyaránt.

Továbbtanulási lehetőség Emberi erőforrás tanácsadó vagy Nemzetközi tanulmányok mesterképzésen.

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment