Logo of Kodolányi János University

BAKommunikáció- és médiatudomány_hu

More information

kodolanyi.hu/..yok/alapkepzes/kommunikacio 

Overview

A Kodolányi János Egyetem élen jár a kommunikáció képzésben, hiszen a felsőoktatásban hazánkban elsőként (az 1994/95-ös tanévben) nálunk indult el a szak. Történelmi jelentőségű pillanat volt, mert a programmal Kelet-Európa első szabad BBC nézőpontú újságíróképzését valósítottuk meg. Ma ugyanezzel a lendülettel dolgozunk, mind tartalmilag, mind technikailag folyamatosan megújulunk és fejlesztünk és a napjainkban rendkívül gyorsan változó iparágra készítjük fel hallgatóinkat.
Már az első szemesztertől kezdve, és a képzés során folyamatosan, saját médiacentrumunkban, televíziós műtermünkben, rádióstúdiónkban, online hírportálunk szerkesztőségében, kamerával, stúdióban, szerkesztőségi körülmények között gyakorolhatsz tapasztalt tanárok vezetésével.

Természetes az, hogy a szakmai gyakorlati programok első évtől kezdődően – a majdani stábmunkához hasonlóan – kis csoportokban zajlanak és így közvetlen kapcsolatot alakíthatsz ki tanáraiddal személyre szabott intenzív gyakorlati kurzusok során tanulhatsz, és tehetséggondozó műhelyekben mélyítheted érdeklődésednek megfelelően a tudásod.

Nappali tagozaton – a belső gyakorlati helyeinknek, stúdióinknak, online hírportálunknak köszönhetően – magas óraszámban vehetsz részt évközi szakmai gyakorlatokon és projektgyakorlatokon (kreatív írás, nyomtatott sajtó, online újságírás, rádió, televízió, online és mobilkommunikáció, vizuális kommunikáció és PR-marketingkommunikáció). Az utolsó szemeszterben stratégiai partnereinknél, a média és a PR-marketing kommunikációs piac országosan ismert, meghatározó cégeinél teljesítheted külső szakmai gyakorlatodat. Tematikus heteink keretén belül olyan tréningeken és workshopokon mélyítheted kommunikációs tudásod, amelyek a hagyományos oktatási kereteken kívül esnek, a munkaerőpiacon viszont nagy hasznát fogod majd venni, s eközben számos olyan volt hallgatónkkal is találkozhatsz, akik időközben a média és a kommunikációs szakma elismert tagjai!

Programme structure

- Kommunikációs és társadalomtudományi alapismeretek (55 ECTS)

- Kommunikációs elméleti és gyakorlati stúdiumok (110 ECTS) (például Mozgóképalkotás – operatőri feladatok, vágás, editálás; Forgatókönyvírás; Infokommunikáció; Rádiós szerkesztői és műsorvezetői ismeretek; Podcast-, vodcast-, blog; Újmédia; Kiadványszerkesztés; Influenszerek, közösségi médiaplatformok; Mesterséges intelligencia; Produceri ismeretek)

- Szabadon választható (ECTS)

- Szakdolgozat (5 ECTS)

- Szakmai gyakorlat (5 ECTS)

Career opportunities

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően:
Tudósítói, riporteri, szerkesztőségi munka országos és helyi televízióknál, rádióknál, újságoknál, internetes portálok szerkesztőségeiben, hírügynökségeknél, illetve PR-referensi és médiareferensi, reklámügynökségi, szóvivői munka vállalatok és intézmények kommunikációs munkatársaként. Digitális riporteri munkát végezhetsz televíziós és új média szerkesztőségekben, lehetsz tartalomfejlesztő, vagy közösségi média menedzser is.