More information

kodolanyi.hu/..yok/alapkepzes/kommunikacio 

Overview

A Kodolányi János Egyetem élen jár a kommunikáció képzésben, hiszen a felsőoktatásban hazánkban elsőként (az 1994/95-ös tanévben) nálunk indult el a szak. Történelmi jelentőségű pillanat volt, mert a programmal Kelet-Európa első szabad BBC nézőpontú újságíróképzését valósítottuk meg. Ma ugyanezzel a lendülettel dolgozunk, mind tartalmilag, mind technikailag folyamatosan megújulunk és fejlesztünk és a napjainkban rendkívül gyorsan változó iparágra készítjük fel hallgatóinkat.
Már az első szemesztertől kezdve, és a képzés során folyamatosan, saját médiacentrumunkban, televíziós műtermünkben, rádióstúdiónkban, online hírportálunk szerkesztőségében, kamerával, stúdióban, szerkesztőségi körülmények között gyakorolhatsz tapasztalt tanárok vezetésével.

Természetes az, hogy a szakmai gyakorlati programok első évtől kezdődően – a majdani stábmunkához hasonlóan – kis csoportokban zajlanak és így közvetlen kapcsolatot alakíthatsz ki tanáraiddal személyre szabott intenzív gyakorlati kurzusok során tanulhatsz, és tehetséggondozó műhelyekben mélyítheted érdeklődésednek megfelelően a tudásod.

Nappali tagozaton – a belső gyakorlati helyeinknek, stúdióinknak, online hírportálunknak köszönhetően – magas óraszámban vehetsz részt évközi szakmai gyakorlatokon és projektgyakorlatokon (kreatív írás, nyomtatott sajtó, online újságírás, rádió, televízió, online és mobilkommunikáció, vizuális kommunikáció és PR-marketingkommunikáció). Az utolsó szemeszterben stratégiai partnereinknél, a média és a PR-marketing kommunikációs piac országosan ismert, meghatározó cégeinél teljesítheted külső szakmai gyakorlatodat. Tematikus heteink keretén belül olyan tréningeken és workshopokon mélyítheted kommunikációs tudásod, amelyek a hagyományos oktatási kereteken kívül esnek, a munkaerőpiacon viszont nagy hasznát fogod majd venni, s eközben számos olyan volt hallgatónkkal is találkozhatsz, akik időközben a média és a kommunikációs szakma elismert tagjai!

Programme structure

- Kommunikációs és társadalomtudományi alapismeretek (55 ECTS)

- Kommunikációs elméleti és gyakorlati stúdiumok (110 ECTS) (például Mozgóképalkotás – operatőri feladatok, vágás, editálás; Forgatókönyvírás; Infokommunikáció; Rádiós szerkesztői és műsorvezetői ismeretek; Podcast-, vodcast-, blog; Újmédia; Kiadványszerkesztés; Influenszerek, közösségi médiaplatformok; Mesterséges intelligencia; Produceri ismeretek)

- Szabadon választható (ECTS)

- Szakdolgozat (5 ECTS)

- Szakmai gyakorlat (5 ECTS)

Career opportunities

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően:
Tudósítói, riporteri, szerkesztőségi munka országos és helyi televízióknál, rádióknál, újságoknál, internetes portálok szerkesztőségeiben, hírügynökségeknél, illetve PR-referensi és médiareferensi, reklámügynökségi, szóvivői munka vállalatok és intézmények kommunikációs munkatársaként. Digitális riporteri munkát végezhetsz televíziós és új média szerkesztőségekben, lehetsz tartalomfejlesztő, vagy közösségi média menedzser is.

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment