More information

metropolitan.hu/..kedelem-es-marketing-bsc 

Overview

Az első és a második félév során a gazdasági, társadalmi és technológiai környezet megértésére fogsz fókuszálni, miközben a marketing alapjait is elsajátítod.

A harmadik és negyedik félévben folytatódik az üzleti és marketing világának megismerése, és megismerkedsz a marketing különböző területeivel, például az integrált marketingkommunikációval és a piackutatással.

Az ötödik és hatodik félévben a specializáció tárgyain keresztül a marketing egyes részterületeit fogod mélyebben megismerni, mint például a Public Relations, a reklám, a marketingstratégia, a digitális marketing, az eseménymarketing vagy a tartalommarketing.

A hetedik és egyben utolsó félév során a szakdolgozat elkészítése és a szakmai gyakorlat teljesítése lesz a fő feladatod.

Programme structure

Főbb témakörök:
Kereskedelem gazdaságtana
Marketing alapok
Integrált marketingkommunikáció
Márkázás nemzetközi környezetben
Piackutatás
Public Relations elmélet és gyakorlat
Reklám- és médiatervezés
Bevezetés az e-businessbe
Digitális marketing
Eseménymarketing
Kisvállalati marketing
Tartalommarketing

Specializációk:
E-business menedzsment
Global marketing (angol nyelven)
Kis- és középvállalkozási
Logisztika
Reklám és PR
Az egyes specializációk megfelelő létszám esetén indulnak el.

Az e-business menedzsment specializáció célja, hogy megismerd a terület összefüggéseit, amivel piacképessé és versenyképessé válhatsz a munkaerőpiacon. Az alapfogalmak mellett megtanulhatod az e-business üzleti filozófiáját, folyamatait, informatikai rendszereinek felépítését, valamint információ-, tudás-, projekt- és egyéb menedzsment ismeretekkel készítünk fel a szektorban felmerülő informatikai fejlesztési, beruházási, üzemeltetési, tanácsadási, vezetői feladatok ellátására.

Global marketing (angol nyelven): A specializáción elmélyedhetsz a marketing európai és nemzetközi vonatkozásaiban. Megismerheted a nemzetközi piac sajátosságait, a gazdasági, társadalmi és technológiai környezetet. Megtanulhatod a PR elméleti és gyakorlati szerepét a marketingkommunikációban. A reklám- és médiatervezés tárgy során elsajátíthatod a kommunikációval kapcsolatos döntés-előkészítés és döntéshozatal folyamatát. Ezen kívül megismerheted a hálózati kommunikáció alapjait, valamint a digitális marketinget.

A kis- és középvállalkozási specializáción az általános gazdálkodási ismereteken felül olyan ismeretanyagot kapsz, amellyel képessé válsz a kis- és középvállalkozások hatékony menedzselésére: a vállalkozás indítására és hatékony működtetésére, az erőforrások biztosítására, megfelelő kihasználására, pályázatok és egyéb finanszírozási lehetőségek menedzsmentjére.

A logisztika specializáción olyan átfogó szemléletű szakembereket képzünk, akik integrált logisztikai ismereteikkel képesek vállalati logisztikai folyamatok operatív tervezésére, szervezésére, irányítására és ellenőrzésére. Az utóbbi évek tapasztalatai bebizonyították, hogy jelentős igény van a munkaerőpiacon a logisztikai szakemberek iránt, akik az elméleti tudás mellett gyakorlatorientált gondolkodásmódot képviselnek.

A reklám és PR specializáción felkészítünk arra, hogy szaktudásoddal hasznos tagja legyél a nemzetközi és magyar reklám és PR-ügynökségeknek, illetve el tudd látni kis-, közép- és nagyvállalkozások kapcsolódó feladatait. A képzés során igazi gyakorlatot kapsz: sokféle reklám és PR-anyagokat is készíthetsz. Nagy hangsúlyt helyezünk az új technikákra, eszközökre is: megismerheted a digitális marketing alapjait, az új média-, marketing- és reklámtrendeket.


A specializációk megfelelő jelentkezőszám esetén indulnak. Ezen specializációk indítását az Egyetem nem garantálja.

Career opportunities

Elhelyezkedési lehetőségek
multinacionális és hazai cégek kereskedelmi és marketing osztályainak munkatársaként
értékesítőként, sales szakemberként
reklámügynökségek és PR-ügynökségek, tanácsadó cégek munkatársaként
a szaksajtó képviselőjeként
kis- és középvállalkozás vezetőjeként, marketingeseként
startup vállalkozóként
nonprofit szektorban

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment