More information

kodolanyi.hu/..yok/alapkepzes/informatikus 

Overview

Képzésünk különlegessége, hogy ténylegesen gyakorlatorientált, a tantárgyak egyharmada elméleti, kétharmada gyakorlati. A hallgatók már az első félévtől kezdve valós vállalati problémák, feladatok megoldásán dolgoznak, a tananyag elemeinek gyakorlati hasznosságát azonnal megmutatjuk– tantárgyakon azonnal átívelő módon – a választott specializációra jellemző részfeladatokkal már az első szemeszterben is. . Figyelembe vesszük a hallgatók korábbi tanulmányait, tapasztalatait, személyre szabott feladatokat, tanmenetet kapnak, akár bizonyos tantárgyak alól teljes felmentést. A második tanév után az 5. és 6. félévet már céges partnereinknél, valós vállalati környezetben töltik, a választott szakirányuknak megfelelő speciális ismereteket ott sajátítják el. A teljes tananyagot informatikai vállalatokkal közösen dolgoztuk ki.

Az egybefüggő, 5. félévben esedékes féléves és a 6. félévben esedékes 8 hetes gyakorlat eltölthető bármilyen hazai vállalkozásnál, továbbá közintézményeknél vagy nonprofit szervezeteknél. Lehetőség van továbbá arra, hogy a legsikeresebb és nyelveket is jól beszélő hallgatók EU-s ösztöndíjjal, külföldön végezzék el a szakmai gyakorlatot az Erasmus program keretében.

Programme structure

- Fenntarthatóság P&L modul (például Szellemi és fizikai fenntarthatóság, Tudományos írás és retorika, Gazdasági és pénzügyi alapismeretek, Jog és társadalom)
- Alapozó ismeretek (például Emberi viselkedés és kommunikáció, Matematikai alapok, Tudásmenedzsment alapismeretek)
- Informatikai ismeretek (például Operációs rendszerek, Hálózatok és számítógép architektúrák, Adatszerkezetek és algoritmusok, Programozási alapelvek és módszertanok, Elektronika, Felhasználói
interfészek és vizualizáció, Adatbázisok, Szoftvertesztelés, Mesterséges intelligencia projektek)
- Szabadon választható tárgyak
- Szakdolgozat

Career opportunities

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően:
A digitalizációs folyamatoknak köszönhetően a teljes közép- és kisvállalati szektorban éppen úgy, mint a nagyvállalatoknál, szükség van informatikusokra. Specializációink a két legdinamikusabban fejlődő szakterületen nyújtanak karrierlehetőséget.

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment