More information

semmelweis.hu/gytk 

Overview

Kapcsolat:

Balázs Horváth
admission@semmelweis.hu

Nóra Seres
stipendium.hungaricum@semmelweis.hu

Programme structure

A gyógyszerészképzés öt éves osztatlan képzés, amely elméleti és gyakorlati képzést is biztosít. A végzett gyógyszerészek MSc fokozatot szereznek és a dr. pharm. cím viselésére jogosultak.

A Semmelweis Egyetemen frissen végzett gyógyszerészeknek számos területen van elhelyezkedési lehetőségük, így: közforgalmú és kórházi gyógyszertárakban, klinikákon, a gyógyszeripar minden területén, a gyógyszernagykereskedelemben, a gyógyszerügyi hatóságnál, valamint az akadémiai szférában/kutatásban és felsőoktatásban.

Munkájuk során jellemzően vegyészekkel, biológusokkal, vegyészmérnökökkel, orvosokkal, közgazdászokkal és más szakemberekkel dolgoznak együtt közös projekteken. Felkészültségük alkalmassá teszi őket, hogy a különböző szakmai területeken dolgozó kollégákkal a gyógyszerellátásban, a kutatás-fejlesztés, gyártás, törzskönyvezés területén együttműködjenek „hidat képezve” a különböző szakterületek között. A statisztikák szerint fiatal gyógyszerészeink általában a diploma megszerzését követően néhány héten belül megtalálják a számukra ideális munkalehetőséget.

Tudományosan minősített oktatóink száma garantálja az oktatás kiemelkedően magas színvonalát.

Sponsor logo
Sponsor logo