More information

felveteli.sze.hu/..r-nemet-angol-nyelven-1 

Overview

A járműmérnök mesterszak célja olyan okleveles mérnökök képzése, akik a járművek és járműmotorok szakterületéhez kapcsolódóan magas szintű természettudományos, specifikus járműgépészeti műszaki, informatikai és gazdasági/menedzsment ismereteik birtokában alkalmasak közúti és vasúti járművek fejlesztésére, tervezésére, gyártására, a bennük végbemenő folyamatok kutatására, valamint ezen járművek biztonságos, a környezetvédelem és az energiagazdálkodás követelményeit figyelembe vevő üzemben tartására, fenntartására, diagnosztizálására, karbantartására és javítására.

A képzés felkészít a vezetői feladatok ellátására, a járművek témakörébe tartozó kutatásfejlesztési feladatok megoldásában való alkotó részvételre, valamint a tanulmányok doktori képzés keretében való folytatására is.

A szak hallgatói tanulmányaik mellett olyan kutató-fejlesztő munkákban vehetnek részt, mint a Shell ECO Marathon-on díjnyertes napenergia hajtású versenyautó vagy a Formula Student versenyautó-motor fejlesztése.

Kontakt:
Prof. Dr. Lakatos István
associate professor
lakatos@sze.hu

Career opportunities

A mesterszakot elvégző hallgatók alkalmasak a járműipar területén tervezői, kutató-fejlesztő mérnöki, valamint a szükséges ipari gyakorlat megszerzése után közép- és felsővezetői pozíciók betöltésére.

Potenciális munkaadó lehet az Audi (Győr), a Mercedes (Kecskemét), GM (Szentgotthárd), a Suzuki (Esztergom), a Rába (Győr) és ezen vállalatok beszállítói, továbbá személygépjárműveket és haszongépjárműveket üzemeltető és fenntartó szervezetek: Volán, BKV, MÁV, vidéki közlekedési vállalatok, alkatrész beszállító- és értékesítő vállalkozások. További lehetőségek: közlekedési hatóságok, járműipari fejlesztő vállalkozások, biztosító társaságok, kormányzati és önkormányzati intézmények, márkakereskedések és szervizek.

Apply now! Academic year 2024/25
Application start
15 Apr 2024
This intake is not applicable

Application deadlines apply to citizens of: United States

Apply now! Academic year 2024/25
Application start
15 Apr 2024
This intake is not applicable

Application deadlines apply to citizens of: United States