Logo of University of Pécs

OTMáltalános orvos_hu

More information

felvi.aok.pte.hu/hu/menupont/758 

Overview

A PTE Általános Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Karán az oktatás, a kutatás világszínvonalú minősége találkozik az innovációval és a pezsgő hallgatói közösség varázsával.

Oktatóink, kutatóink nemzetközi szinten elismert szaktekintélyek, világszerte számos kutatási programban vesznek részt, melyek eredményeiből a hallgatók kiscsoportos oktatásokon profitálhatnak, nemzetközileg elismert diplomát szerezhetnek a szakma élvonalát képviselő feltételek mellett.

Régiós szinten is egyedülálló MediSkillsLab orvosi szimulációs központban a hallgatók szinte teljesen élethű szimulátorokon gyakorolhatják a beavatkozások, vizsgálatok tárházát.

Mindezek mellett miért is kezdődik nálunk a jövőd? Mert egy olyan közösség vár, ahová jó tartozni. Mert a világszínvonalú tudás a szakmáddá, a szakmád a szenvedélyeddé lesz. Mert egy hatalmas, pezsgő, befogadó és támogató család tagja leszel.

Kapcsolattartó:

Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda

E-mail cím: fhszi@aok.pte.hu
Telefonszám: + 36 72 536-130 / 536-131
Cím: 7624 Pécs, Szigeti út 12., 2. emelet

Programme structure

A képzés felépítése
Alapozó modul (1-2. évfolyam):
alapvető életfolyamatok, az egészséges emberi test szerkezete + alapozó háttérterületi tárgyak, orvosi angol és latin nyelv.

Preklinikai modul (3. évfolyam):
kóros elváltozások, a beteg emberi test, kórokozók, gyógyszertan alapjai, propedeutikai tárgyak révén kapcsolatba kerül a hallgató a beteggel.

Klinikai modul (4-5. évfolyam):
ízelítő valamennyi orvosi szakág ismeretanyagából, a betegekkel közvetlen kapcsolatban. A foglalkozások zöme itt már gyakorlati.

Az utolsó év során a hallgatók (Szigorló modul – 6. évfolyam)
4-12 hetes szakmai gyakorlatokat töltenek klinikákon.

Kötelező nyári szakmai gyakorlatok: ápolástani, családorvosi praxis, belgyógyászat, sebészet témakörökben. Az alaptananyagon (core curriculum) kívül számtalan kiegészítő kurzus, tudományos diákköri munkalehetőség áll a hallgatók rendelkezésére. A diplomához szükséges egy középfokú C típusú nyelvvizsga letétele, és az angol szaknyelvi záróvizsga. Nyelvtanulásra is mind a kar, mind a PTE által szervezett kurzusokon van lehetőség. A kar több neves külföldi egyetemmel, képzési hellyel áll kapcsolatban, ahol a hallgatók vendéghallgatóként tanulhatnak ill. gyakorlataikat végezhetik.

Career opportunities

M.D. – Doctor of Medicine

Apply now! Academic year 2024/25
This intake is not applicable

Application deadlines apply to citizens of: United States

Apply now! Academic year 2024/25
This intake is not applicable

Application deadlines apply to citizens of: United States

Sponsor logo
Sponsor logo