Logo of University of Sopron

BAgazdálkodási és menedzsment_hu

University of Sopron
Hungary, Sopron
Alexandre Lamfalussy Faculty of Economics Hungary, 9400 Sopron, Erzsébet u. 9.
More information

lkk.uni-sopron.hu 

Overview

A Gazdálkodási és menedzsment alapszak célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik alapján képesek a gazdálkodó szervezetek és intézmények működési folyamatainak és gazdasági kapcsolatainak megismerésére, tervezésére, elemzésére. A gyakorlati tudás és tapasztalat megszerzését követően képesek a gazdálkodói, vállalkozói tevékenységek és folyamatok irányítására, szervezésére. Az utolsó szemeszterben hallgatóink szakmai gyakorlatra mennek. A felvételi vizsga szóbeli online interjú keretében zajlik. A jelentkező előzetes értesítést kap a felvételi vizsga időpontjáról, folyamatáról és az értékelés szempontjairól. A jelentkezési dokumentáció továbbításra kerül a Felvételi Bizottság tagjaihoz. Az online interjú alatt a Felvételi Bizottság tagjai négyféle szempontból értékelik a jelentkezőt, s ezt maximum 100 ponttal értékelik. Ez a pontszám továbbításra kerül a Tempus Közalapítvány felé.

Programme structure

Az első évben alapozótantárgyak szerepelnek a programban: jogi ismeretek, matematika, menedzsment, mikroökonómia, statisztika, marketing, stb. A következő években már szakmai tárgyakat sajátíthatnak el a hallgatók: vállalati pénzügyek, marketingmenedzsment, helyi gazdaságfejlesztés, szervezeti magatartás, döntéselmélet, adózási ismeretek, emberierőforrás-menedzsment, tevékenységmenedzsment, stb. Az utolsó szemeszterben hallgatóink szakmai gyakorlatra mennek. Részletes tanterv a honlapon található:http://lkk.uni-sopron.hu/catdoc/list/cat/259/id/265/m/2207

Career opportunities

A hallgatók a gyakorlati időszak letöltése után jó eséllyel pályázhatnak kis és közepes vállalkozások, nagyobb vállalatok, multinacionális termelő és kereskedelmi szolgáltató vállalatok középvezetői állásaira.

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment
Sponsor logo
Sponsor logo