Logo of University of Pécs

BAkommunikáció- és médiatudomány

More information

btk.pte.hu/..zak-magyar-vagy-angol-nyelven 

Overview

Rövid leírás
Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a kortárs média működése, az ehhez kapcsolódó kulturális folyamatok, a populáris kultúra jelenségei, valamint a kommunikációs végzettséggel betölthető munkakörök (szerkesztő, újságíró, szóvivő, médiaügynökségi munkatárs stb.) iránt.

Képzés célja
olyan kommunikációs szakemberek képzése, akik ismerik a kommunikáció különböző színtereinek működését, sajátosságait. Megszerzett tudásuk, képességeik birtokában alkalmasak különböző feladatkörök hatékony ellátására az írott és elektronikus médiában, és egyéb kommunikációs munkakörökben (mint például újságíró, mediátor, szóvivő, sajtóreferens, PR-munkatárs). A képzés a tanulmányok mesterképzésben történő folytatására is felkészít.

A kommunikáció és médiatudomány alapszakon tanszékünk olyan fiatalok jelentkezését várja, akik érdeklődnek a kortárs média működése, az ehhez kapcsolódó kulturális folyamatok, a populáris kultúra jelenségei, valamint a kommunikációs végzettséggel betölthető munkakörök (szerkesztő, újságíró, szóvivő, médiaügynökségi munkatárs stb.) iránt. A szemináriumok és előadások a legváltozatosabb témákat és kérdéseket járják körül: a közösségi média működésétől a popzene és a képregény történetén keresztül a televíziózásig bezárólag. Hallgatóink jártasságot szereznek a webes, videós és a multimédia tartalmak előállításában, a médiatervezési és szerkesztőségi feladatok végzésében. Kipróbálhatják magukat az egyetemi média fórumain (televíziózás, újságírás), részt vehetnek különféle egyetemi rendezvények és szervezeti egységek kommunikációval kapcsolatos feladatainak ellátásában. A Digitális újságírás és PR. és a Médiainformatika szakirányok lehetőséget biztosítanak számukra, hogy jobban megismerkedjenek az adott szakmai területek aktuális trendjeivel.

Felvételi elbeszélgetés:
igen

Típus:
szóbeli

Helye:
elektronikus

Felvételi döntés:
Felvételi dokumentumok elbírálása és felvételi elbeszélgetés alapján.

Kapcsolat:
Ms. Vanda Bőczin-Sirkeci
foreign.humanities@pte.hu

Programme structure

https://btk.pte.hu/hu/kepzeseink/kommunikacio-es-mediatudomany-alapszak-magyar-vagy-angol-nyelven

Not available for applying at the moment

Application deadlines apply to citizens of: United States

Not available for applying at the moment

Application deadlines apply to citizens of: United States

Sponsor logo
Sponsor logo