More information

univet.hu/hu 

univet.hu/..os-osztatlan-kepzes-bemutatasa 

Overview

Az állatorvosi szakon a képzés a többi alapszaktól eltérően osztatlanul zajlik, tehát a szakon nem szerezhető alapfokozat, a felvettek tanulmányaik megkezdésétől Master szintű képzésben vesznek részt.

A képzési terület: agrár.
A képzési idő: 11 félév.
Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: állatorvos doktor.
Az egyetemi végzettséget igazoló doktori cím rövidítése: dr. med. vet.

A szak képzési célja olyan állatorvosok képzése, akik a képzési idő alatt elsajátított ismeretanyag, szakmai készségek birtokában magas szintű szakmai és általános műveltségükre, ökonómiai szemléletükre támaszkodva képesek az állatbetegségek megelőzésére, felismerésére és állatok gyógykezelésére, továbbá a mezőgazdaság, az állattenyésztés és a szakigazgatás különböző területein az állat- és környezetvédelem, az állatjólét feladatainak ellátására, illetve irányítására, valamint a biztonságos élelmiszertermelés szervezésére és ellenőrzésére.

Kontakt:
Vaprezsán Viktória
Kommunikációs és Nemzetközi kapcsolatok menedzser
sh@univet.hu

Minimum kvóta: 1 fő
Maximum kvóta: 3 fő

Programme structure

Az első két évben a hallgatók olyan fő tantárgyakkal találkoznak, mint például Anatómia, Biológia, Kémia, Biokémia.
Az első két, alapozó év után következik a 3,5 éves klinikai szakasz, amely alatt szerteágazó tudásra tesznek szert például a Gyógyszertan, Állattenyésztés, Járványtan, stb, tantárgyakból. Ebben a szakaszban a hallgatóknak számos klinikai gyakorlatot is teljesíteniük kell.

Career opportunities

A végzett állatorvosok az állat-egészségügyi szakigazgatás, az élelmiszer-ellenőrzés, az élelmiszeripar és a szakoktatás területén, szaporodásbiológiai szolgálatoknál, az állat-egészségügyi, állattenyésztési és takarmányozási kutatólaboratóriumokban, a gyógyszeriparban, gyógyszer-forgalmazási, takarmányipari, állatgyógyászati oltóanyag-előállítási és ellenőrzési területen, valamint az állatvédelmi és környezetvédelmi szervezeteknél helyezkedhetnek el.

Apply now! Academic year 2021/22
Application period has ended
Studies commence
Sep 1, 2021

Application deadlines apply to citizens of: United States

Apply now! Academic year 2021/22
Application period has ended
Studies commence
Sep 1, 2021

Application deadlines apply to citizens of: United States

Logo Sponsor logo
Logo Sponsor logo