Logo of Széchenyi István University

MAnemzetközi gazdaság és gazdálkodás

More information

felveteli.sze.hu/..ag-es-gazdalkodas-msc-1 

Overview

Az alapszakon megszerzett ismeretek és képességek fejlesztése nyomán a mesterképzésben a hallgatók szintetizáló szemléletre és képességre tesznek szert, amely lehetővé teszi számukra különféle gazdasági és egyéb (társadalmi, társadalomlélektani, politikai stb.) jelenségek és tényezők közötti összefüggések feltárását, a köztük lévő hatások és hatásmechanizmusok elemzését.

A képzés nagymértékben támaszkodik a gazdasági folyamatok és jelenségek megismerésében és leírásában több tudományág elemzési eszköztárára és kutatási eredményeire, azaz megközelítése multidiszciplináris jellegű. Szintén kiemelkedő fontosságú képzési cél a makro- és a mikrogazdaság, a nemzetközi és a hazai gazdaság, valamint az elmélet és a gyakorlat közötti kapcsolatok bemutatása, azaz a gyakorlatorientált szemlélet érvényesítése az elméleti tárgyak oktatásában. Ezt szolgálja új, máshol még nem oktatott tantárgyak kidolgozása és bevezetése az oktatásba (például ár- és piacelmélet).

Kontakt:
Dr. Kazinczy Eszter
egyetemi adjunktus
kazinczy.eszter@sze.hu

Programme structure

https://felveteli.sze.hu/nemzetkozi-gazdasag-es-gazdalkodas-msc-1

Kimeneti nyelvek a tanulmányaikat 2016/17/1-ben, vagy azt követően megkezdett hallgatók számára (SZE-TVSz 11. sz. melléklet (1)).

Angol nyelvből vagy egy másik élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga, mely a 18/2016 (VII.5.), ill. a 8/2013 (I.30.) EMMI rendeletben (KKK) meghatározott.

Career opportunities

A megszerzett ismeretek és képességek mind az üzleti szférában, az államigazgatásban, mind pedig a non-profit szektorban való elhelyezkedést lehetővé teszik – különös tekintettel a külkapcsolatokkal, illetve az Európai Unióval foglalkozó területekre. A mesterszak a külföldi munkavállalásra is felkészít.

Számos hallgatónk helyezkedett el külföldi transznacionális nagyvállalatnál, hazai nagyvállalatnál, önkormányzatoknál, a felsőoktatásban, a kutatói szférában, pénzintézeteknél és családi vállalkozásoknál.

Not available for applying at the moment

Application deadlines apply to citizens of: United States

Not available for applying at the moment

Application deadlines apply to citizens of: United States

Sponsor logo
Sponsor logo