Logo of Széchenyi István University

MAépítész

Overview

Az alapjaiban megújult, 4 féléves építész mesterképzés az Európai építészképzésekkel kompatibilis struktúrával, együttműködésen alapuló, projekt alapú oktatással várja hallgatóit.
A műterem jellegű tervezésoktatás az Építész Műteremház nyújtotta ideális feltételek között folyik. Hallgatói műterem és modellezőműhely biztosítja az egyénileg, vagy csoportokban végzett alkotómunkát, a közösségi életben való részvételt.

Szakunkon Győr és a régió elismert, vezető építészei, valamint a kapcsolódó művészeti és műszaki területek elismert szakemberei, kutatói oktatnak.

A hallgatók modulrendszerben működő specializációkban az érdeklődésüknek megfelelő szakterületeken mélyíthetik el tudásukat.

Választható specializációk:


Építészeti tervezés és belsőépítészet A specializáció az építészeti tervezés, belsőépítészet és kapcsolódó tárgykörök – építészettörténet, művészetek – területein ad többlet tudásanyagot, elmélyült ismereteket. Műemlékvédelem és rekonstrukció

A specializáció tananyaga műemléki kutatások, szerkezeti hibák feltárása és javítása, valamint a műemlék-helyreállítások kérdéseinek ismertetésén keresztül készít fel a szakterületen való gyakorlati munkára. Épületszerkezeti konstruktőr
A specializáción a hangsúlyt az épületek szakszerű szerkezeti kialakítására fektetjük, hogy felkészítsen a minden tekintetben megfelelő minőségű épületeket tervezésére, megvalósítására.

Az építész MSc szak elvégzését követően – specializációtól függetlenül – teljes körű tervezési jogosultság szerezhető.

Programme structure

https://felveteli.sze.hu/epitesz-msc-1

Career opportunities

https://felveteli.sze.hu/epitesz-msc-1

Apply now! Academic year 2023/24
Application period has ended
Studies commence
1 Sept 2023
Apply now! Academic year 2023/24
Application period has ended
Studies commence
1 Sept 2023
Sponsor logo
Sponsor logo