More information

kvk.uni-neumann.hu/..zmernoki-alapszak-bsc 

Overview

A szak képzési célja:
Olyan korszerű szemlélettel rendelkező szakemberek oktatása, akik ismerik a kertészeti termelésben alkalmazott precíziós technológiákat és a fenntartható gazdálkodás sajátosságait. A hallgatók tanulmányaik során elsajátítják a környezettudatos díszkertészethez és növényalkalmazáshoz szükséges tudást; az integrált gyümölcstermesztés sajátosságait; korszerű szőlőtermesztési ismereteket szereznek és megismerik a borturizmus sokrétű tartalmát, gyakorlati megvalósítását; elsajátítják a precíziós zöldségtermesztési eljárásokat. A hallgatóink gyakorlati képzése a partner cégek korszerű üzemeiben valósul meg, ahol a kertészeti termelés széles spektrumával találkozhatnak. A megújult képzésre jelentkező hallgatók már öt szakirány/specializáció közül választhatnak, ami segíti őket a kertészmérnök képzésen belül választott szakterület elmélyültebb megismerésében.

Specializációk: zöldipari és precíziós kertész (létszámfüggő) díszkertész és növényalkalmazási (létszámfüggő) fenntartható zöldségtermesztési (létszámfüggő) integrált gyümölcstermesztési (létszámfüggő) szőlőtermesztés és borturizmus (létszámfüggő)

Entry requirements:
Érettségi bizonyítvány

Entrance exam:
Igen

Type of entrance exam:
Szóbeli

Entrance exam location:
Elektronikus

Entrance exam description:

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:
- online kitöltött jelentkezési lap
- érettségi bizonyítvány vagy diploma másolata (magyar vagy angol nyelven)
- érvényes útlevél vagy magyar személyi igazolvány másolata.

A határidőre beérkezett dokumentumok alapján a jelentkező értesítést kap egy online felvételi vizsgáról. A szóbeli felvételit az Egyetem felvételi bizottsága online folytatja le. A felvételi elbeszélgetés magyar nyelven zajlik, ahol a jelentkező nyelvi alkalmasságáról is meggyőződik a Kar tanáraiból álló felvételi bizottság.

Contact:
Dr. Kiss Tímea
kiss.timea@nje.hu


Preparatory year available:
Nem.

Specialisation year available:
Nem.

Minimum number of scholarship holders:
1

Maximum number of scholarship holders:
15

Not available for applying at the moment

Application deadlines apply to citizens of: United States

Not available for applying at the moment

Application deadlines apply to citizens of: United States