BAturizmus és vendéglátás
Hungary, Sopron
Study location | Hungary, Sopron |
---|---|
Type | Bachelor, full degree studies |
Nominal duration | 8 semesters (240 ECTS) |
Study language | Hungarian |
Awards | BA (Economist in Tourism and Catering) |
Course code | Economic Science |
Entry qualification | High school / secondary education (or higher) Jó matematikai képesség. The entry qualification documents are accepted in the following languages: Hungarian. Often you can get a suitable transcript from your school. If this is not the case, you will need official translations along with verified copies of the original. You must take the original entry qualification documents along with you when you finally go to the university. Documents issued in Hungarian or officially translated in Hungarian along with verified copies. |
---|
Language requirements | Hungarian alapszintű kommunikációs nyelvtudás |
---|
Other requirements | A motivation letter must be added to your application. A motivációs levélben a következőkről szeretnénk olvasni: kedvenc tantárgyak a gimnáziumban, közgazdasággal összefüggő korábbi tanulmányok, szociális tevékenység, a magyar kultúrához és Magyarországhoz fűződő viszony, milyen magyar vonatkozású tevékenységben vett részt az anyaországban (néptánc, ének, magyar nyelv ápolása stb.) hobbi, hogyan képzeli el a jelentkező jövőbeli munkahelyét. Jó matematikai képesség. |
---|
More information |
---|
Overview
A Turizmus-vendéglátás alapszak képzés célja olyan szakemberek képzése, akik szakirányú tudásuk birtokában képesek a turizmus és a vendéglátás területén tevékenységek végzésére, irányítására és szervezésére. Négy új új szakirányi modul indul az alapképzés keretein belül, melyek a hazai turisztikai szektor legfontosabb területeit foglalja magába. A modulok a hazai turizmusban vezető szerepet betöltő vállalkozások szakmai támogató hátterére épülve készítik fel a hallgatókat naprakész ismeretekkel a turisztikai és vendéglátó szektorban való sikeres elhelyezkedésre. A tanulmányok magukban foglalnak kettő szakmai gyakorlat félévet – ezek közül egy félévet kötelező külföldön tölteni. A felvételi vizsga szóbeli online interjú keretében zajlik. A jelentkező előzetes értesítést kap a felvételi vizsga időpontjáról, folyamatáról és az értékelés szempontjairól. A jelentkezési dokumentáció továbbításra kerül a Felvételi Bizottság tagjaihoz. Az online interjú alatt a Felvételi Bizottság tagjai négyféle szempontból értékelik a jelentkezőt, s ezt maximum 100 ponttal értékelik. Ez a pontszám továbbításra kerül a Tempus Közalapítvány felé.
Programme structure
Az első évben alapozótantárgyak szerepelnek a programban: jogi ismeretek, matematika, menedzsment, mikroökonómia, statisztika, marketing, stb. A következő években már szakmai tárgyakat sajátíthatnak el a hallgatók: a turizmus rendszere, turisztikai erőforrások, szállásadás, falusi és városi turizmus, turizmusmarketing, stratégiai tervezés. stb. Részletes tanterv a honlapon található: lkk.uni-sopron.hu/catdoc/list/cat/259/id/664/m/2207
Career opportunities
A Turizmus–vendéglátás alapszakon végzett szakemberek alkalmasak az egyes turisztikai szakterületen jelentkező feladatok és munkakörök, valamint vezetői feladatok elvégzésére. Nyelvtudásuk révén a nemzetközi turizmussal kapcsolatos feladatok ellátása is természetes számukra. Képesek használni a turizmusban specifikus tárgyalási, prezentációs, információszervezési és meggyőzési technikákat. Nem probléma számukra a szolgáltatásokkal és az intenzív ügyfélkapcsolattal összefüggő problémák hatékony kezelése, különös figyelemmel az interkulturális konfliktusok lehetőségeire. Rendelkeznek az adott szervezettípusnak megfelelő emberi és szociális készségekkel, együttműködési képességgel, képesek önálló karrierépítésre, a tapasztalati úton vagy szervezett továbbképzés keretében szerzett ismeretek hasznosítására.