Logo of University of Sopron

BAkereskedelem és marketing

University of Sopron
Hungary, Sopron
Alexandre Lamfalussy Faculty of Economics Hungary, 9400 Sopron, Erzsébet u. 9.
More information

lkk.uni-sopron.hu 

Overview

A képzés célja kereskedelmi és marketing szaktudással és készségekkel, gazdasági és üzleti ismeretekkel rendelkező gazdasági szakemberek képzése. Jövőbeli vezetőket képzünk, akik a különböző termékek és szolgáltatások keresletvezérelt beszerzésére és értékesítésére, kis- és középvállalatok kereskedelmi tevékenységének szervezésére és irányítására képesek. Az utolsó szemeszterben hallgatóink szakmai gyakorlaton vesznek részt. A végzett hallgatók marketingszakértői, kereskedelmi vezetői, piacvezetői, értékesítés vezetői, reklámszervezői, területi képviselői, vevőszolgálati vezetői és kommunikációs vezetői munkakörben helyezkedhetnek el.
A szakra a felvételi vizsga szóbeli online interjú keretében zajlik. A jelentkező előzetes értesítést kap a felvételi vizsga időpontjáról, folyamatáról és az értékelés szempontjairól. A jelentkezési dokumentáció továbbításra kerül a Felvételi Bizottság tagjaihoz. Az online interjú alatt a Felvételi Bizottság tagjai négyféle szempontból értékelik a jelentkezőt, s ezt maximum 100 ponttal értékelik. Ez a pontszám továbbításra kerül a Tempus Közalapítvány felé.

Programme structure

Az első évben alapozótantárgyak szerepelnek a programban: jogi ismeretek, matematika, menedzsment, mikroökonómia, statisztika, marketing, stb. A következő években már szakmai tárgyakat sajátíthatnak el a hallgatók: vállalati pénzügyek, marketingmenedzsment, fogyasztói magatartás, emberierőforrás-menedzsment, külkereskedelmi technikák és ügyletek, stb. Részletes tanterv a honlapon található: lkk.uni-sopron.hu/catdoc/list/cat/259/id/273/m/2207

Career opportunities

A végzett hallgatók marketingszakértői, kereskedelmi vezetői, piacvezetői, értékesítés vezetői, reklámszervezői, területi képviselői, vevőszolgálati vezetői és kommunikációs vezetői munkakörben helyezkedhetnek el.

Apply now! Academic year 2023/24
Application period has ended
Studies commence
1 Sept 2023
Apply now! Academic year 2023/24
Application period has ended
Studies commence
1 Sept 2023
Sponsor logo
Sponsor logo