Logo of University of Sopron

BAgazdálkodási és menedzsment

University of Sopron
Hungary, Sopron
Alexandre Lamfalussy Faculty of Economics Hungary, 9400 Sopron, Erzsébet u. 9.
More information

lkk.uni-sopron.hu 

Overview

A Gazdálkodási és menedzsment alapszak célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik alapján képesek a gazdálkodó szervezetek és intézmények működési folyamatainak és gazdasági kapcsolatainak megismerésére, tervezésére, elemzésére. A gyakorlati tudás és tapasztalat megszerzését követően képesek a gazdálkodói, vállalkozói tevékenységek és folyamatok irányítására, szervezésére. Az utolsó szemeszterben hallgatóink szakmai gyakorlatra mennek. A felvételi vizsga szóbeli online interjú keretében zajlik. A jelentkező előzetes értesítést kap a felvételi vizsga időpontjáról, folyamatáról és az értékelés szempontjairól. A jelentkezési dokumentáció továbbításra kerül a Felvételi Bizottság tagjaihoz. Az online interjú alatt a Felvételi Bizottság tagjai négyféle szempontból értékelik a jelentkezőt, s ezt maximum 100 ponttal értékelik. Ez a pontszám továbbításra kerül a Tempus Közalapítvány felé.

Programme structure

Az első évben alapozótantárgyak szerepelnek a programban: jogi ismeretek, matematika, menedzsment, mikroökonómia, statisztika, marketing, stb. A következő években már szakmai tárgyakat sajátíthatnak el a hallgatók: vállalati pénzügyek, marketingmenedzsment, helyi gazdaságfejlesztés, szervezeti magatartás, döntéselmélet, adózási ismeretek, emberierőforrás-menedzsment, tevékenységmenedzsment, stb. Az utolsó szemeszterben hallgatóink szakmai gyakorlatra mennek. Részletes tanterv a honlapon található:http://lkk.uni-sopron.hu/catdoc/list/cat/259/id/265/m/2207

Career opportunities

A hallgatók a gyakorlati időszak letöltése után jó eséllyel pályázhatnak kis és közepes vállalkozások, nagyobb vállalatok, multinacionális termelő és kereskedelmi szolgáltató vállalatok középvezetői állásaira.

Apply now! Academic year 2023/24
Application period has ended
Studies commence
1 Sept 2023
Apply now! Academic year 2023/24
Application period has ended
Studies commence
1 Sept 2023
Sponsor logo
Sponsor logo